Slim werken vs. Hard werken: Wat is beter?

Schuyffel 16 augustus 2022 0 Comments

Heb je ooit het gevoel dat je verdrinkt in het werk of dat je niets gedaan krijgt terwijl je heel hard werkt? Als dit het geval is, moet je waarschijnlijk jouw werkdynamiek heroverwegen.

Veel mensen werken hard, maar slechts weinigen slagen erin, en de sleutel ligt niet alleen in hoe hard ze werken, maar ook in hoe slim ze werken. Ons is geleerd dat hard werken loont, en dat is ook zo, maar met slimmer werken kom je verder.

Dromen werken pas als je ernaar handelt. We hebben allemaal wel eens de uitdrukking “werk slim, niet hard” gehoord, maar wat betekent dat precies? Is het waar dat alleen hard werken tot succes leidt, en als dat zo is, waarom blijven zo velen van ons zich dan met hart en ziel inzetten voor onze dromen?

Een van de meest voorkomende onderwerpen waarover we mensen horen discussiëren is de vraag of we moeten kiezen voor intelligent of voor hard werken om efficiëntere resultaten te behalen. Dus, laten we het ijs breken en het hebben over Slim Werken versus Hard Werken.

Hoe verschilt Hard Werken van Slim Werken?

Hard werken en slim werken zijn twee verschillende benaderingen om een taak te volbrengen. Het zijn twee verschillende benaderingen om hetzelfde doel te bereiken, maar bij hard werken ligt de nadruk op langer werken, terwijl bij slimmer werken de nadruk ligt op het ontdekken van efficiëntere oplossingen.

Om specifieker te zijn, hard werken

 • Geeft voorrang aan kwantiteit boven kwaliteit.
 • Toewijding is aanwezig, maar de resultaten zijn niet dramatisch of zelfs merkbaar
 • Verhoogt de spanning.
 • Begint met het werk vóór of zonder planning
 • Gebruikt traditionele procedures en benaderingen om het werk af te maken.

 

Slim werk bereikt zowel kwantiteit als kwaliteit.

 • Onderzoekt innovatieve technieken en effectievere benaderingen om de opdracht te voltooien;
 • Begint met beoordeling en planning voordat het echte werk begint.
 • Tijdens de gehele procedure zijn de resultaten zichtbaar.
 • Het gebruik van slimmere en meer aanpasbare strategieën leidt uiteindelijk tot minder stress.

Hoe werk je slim?

 1. Maak een plan. Neem de leiding over de activiteit of het streven in plaats van alleen maar mee te gaan met de stroom. Door te werken met een tijdlijn en een strategie kun je gemakkelijk zien wat je bereikt en welke vooruitgang jij boekt. Maak een strategie of een stappenplan om jouw doel te bereiken.
 2. Verbeter jouw vaardigheden op het gebied van tijdbeheer. Het is een goede vuistregel te weten hoe je jouw taken voor de dag moet prioriteren. Als je met veel activiteiten tegelijk bezig bent, word je afgeleid en zul je geen enkele ervan voltooien.
 3. Zorg voor een mentaliteit in ontwikkeling. Werk aan het aanscherpen van jouw vaardigheden en het leren van nieuwe. Streef ernaar jouw expertise uit te breiden in vele elementen en gebieden van uw beroep. Hoe meer informatie jij hebt, hoe minder tijd je zult hoeven te besteden aan het bepalen hoe je iets kunt omzeilen en hoe gemakkelijker het voor jou zal zijn om met verstandige antwoorden te komen.
 4. Ontdek nieuwe manieren om slim te werken. Er zijn een heleboel manieren waarop je kunt beginnen met verdienen zonder hard te hoeven werken en één daarvan is dit Partnerprogramma. Hiermee kun je een passief inkomen opbouwen zonder ook maar één zweetdruppel te hoeven doen. Samen bepalen we jouw strategie en we trainen jou hoe jij hiermee jouw passief inkomen kan opbouwen.

Slotwoord

Als men intelligentie en hard werk combineert, kan men ongelooflijke hoogten bereiken en een beter en comfortabeler leven leiden. Zo iemand zal uiteindelijk alle lof en toejuiching ontvangen.

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!