5 Redenen waarom je een bijbaan moet beginnen

Schuyffel 16 augustus 2022 0 Comments
Growth of business and coins. Business Development Concept

Twee decennia geleden was een vaste baan genoeg om een gezin te runnen, een huis te bouwen en te sparen voor je pensioen. Maar in de snelle wereld van vandaag is het bijna onmogelijk om je levensstijl te behouden met een enkele baan.

De voortdurende economische instabiliteit en het gebrek aan werkzekerheid hebben mensen aangemoedigd om te investeren in een “nevenactiviteit”. Nu we allemaal toegang hebben tot deze enorme wereld van interactie, communicatie en handel, hebben we ook toegang tot een onbeperkt niveau van economische en professionele vrijheid. Dat betekent niet dat we allemaal onze dagbaan kunnen opzeggen en een leven van digitale vrijheid kunnen leiden. Maar ieder van ons heeft de mogelijkheid om een bijbaan te nemen – een persoonlijke passie waarmee je wat extra geld kunt verdienen terwijl je in een behoefte voorziet waaraan je dagtaak niet kan voldoen.

Zeker, als je jouw gewone salaris wil aanvullen, kan het vinden van een andere bron van geld jou helpen de eindjes aan elkaar te knopen of zelfs vooruit te komen. Tijdens de epidemie bijvoorbeeld vonden veel mensen de side hustle een solide methode om het geld binnen te laten rollen tijdens een periode van grote onzekerheid.

Bekijk de redenen hieronder, en aan het eind hebben we een idee voor je op een rijtje gezet om om te zetten in een bijbaan.

De lonen stijgen al een tijdje niet meer

De lonen zijn de afgelopen 10 jaar in Europa gemiddeld slechts met 2,19% gestegen, terwijl de inflatie met 8,5% nog nooit zo hoog is geweest. De inflatie stijgt elk jaar meer dan de lonen en dat kan het voor een gezin moeilijk maken om van één inkomen rond te komen. Zelfs als werknemers loonsverhogingen krijgen, worden die meestal niet aangepast aan de stijging van de inflatie en kunnen ze weinig tot niets uithalen.

Als je hierin vastzit, kan een bijbaantje je enorm helpen. Het kan de stress van je hoofdbaan ook verlichten, omdat je je bijbaan hebt om op te vertrouwen.

De kosten van levensonderhoud stijgen altijd

Niet alleen stijgen de inkomens niet, maar de kosten van levensonderhoud blijven maar stijgen. De prijzen stijgen in essentiële categorieën, zoals onderwijs, gezondheidszorg en huisvesting. Deze zijn allemaal gestegen, maar het enige dat hetzelfde blijft of het traagst stijgt is het salaris. Het hebben van een bijbaan helpt dus ook bij het beheren van jouw huishoudelijke uitgaven, en helpt je ook om wat geld te sparen.

Je tijd is het beter waard als je voor jezelf werkt

Als jouw tijd als werkgever 29-59 euro per uur waard is, heb je geluk. Top programmeurs hebben het geluk om gemiddeld tussen de 98 euro en 147 euro per uur te verdienen. Heel veel mensen met bijbaantjes verdienen daar 246 euro tot 492 euro per uur mee. Veel mensen verdienen meer met hun bijbaantje dan met hun hoofdberoep, omdat ze rechtstreeks in contact staan met de klant en geen tussenpersoon hebben.

Het is gratis onderwijs

Een bijbaan wordt vaak vergeleken met een echte MBA. Je doet kennis op over delen van het bedrijfsleven en het leven die anders een uitdaging zouden kunnen zijn. Je leert over de echte wereld met ervaringen uit de eerste hand en begrijpt hoe dingen werken. Een nevenactiviteit kan je ook helpen om je vaardigheden uit te breiden.

Je kunt er op terugvallen

Een bijbaantje geeft je een tweede bron van inkomsten. Het is altijd beter om meerdere bronnen van inkomsten te hebben, voor het geval dat je er een verliest, dan heb je nog andere om op terug te vallen, wat je kan behoeden voor een hoop ontberingen en je niet te veel stress bezorgt.

Waar moet je beginnen?

Gelukkig voor jou, hebben we een geweldig idee klaar. Maak kennis met ons Partner Programma: het is een gerenommeerd mailingsysteem dat in de loop der jaren een snelle klantengroei heeft gekend. Dit is een ideale opportuniteit voor jou aangezien het jou de mogelijkheid geeft om een gestaag passief inkomen te verdienen zonder zelf veel te doen! Plus, je krijgt begeleiding van ondernemers die deze aanpak al hebben gebruikt om ervoor te zorgen dat je hun fouten niet herhaalt.

Conclusie

Als je eerder nog niet overtuigd was of je een side hustle moest hebben, zou je nu overtuigd genoeg moeten zijn om er een te beginnen. Het idee dat we hebben aanbevolen is de perfecte weg om te beginnen, omdat het een minimaal risico, hulp van getrainde experts, en een hoge kans op succes heeft!

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!