Waarom het onder eigen naam ondernemen beter kan zijn dan het gebruiken van de naam van de franchisegever

Schuyffel 24 maart 2023 0 Comments
Unique Sphere Showing Standing Out

Als je een eigen bedrijf wilt starten, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Eén van de opties is om franchisenemer te worden en gebruik te maken van de naam en het concept van de franchisegever. Toch kan het onder eigen naam ondernemen beter zijn dan het gebruiken van de naam van de franchisegever. Hieronder geven we een aantal redenen waarom dit zo is.

1. Onderscheidend vermogen

Als je onder eigen naam onderneemt, kun je jezelf onderscheiden van andere bedrijven. Je hebt de vrijheid om je eigen visie en waarden te integreren in je bedrijf en om je eigen merkidentiteit te creëren. Dit kan je helpen om op te vallen tussen andere bedrijven die onder dezelfde franchisegever opereren en kan je helpen om klanten aan te trekken die bij jouw bedrijf passen.

2. Naamsbekendheid opbouwen

Als je onder eigen naam onderneemt, kun je zelf werken aan het opbouwen van je eigen naamsbekendheid. Dit is belangrijk omdat je hiermee een eigen reputatie kunt opbouwen en naamsbekendheid kunt genereren die je in de toekomst kunt blijven gebruiken, ook als je niet meer samenwerkt met de franchisegever. Dit is een voordeel ten opzichte van het gebruiken van de naam van de franchisegever, waarbij de naamsbekendheid voornamelijk bij de franchisegever ligt en minder bij jou als individuele ondernemer.

3. Meer vrijheid

Als je onder eigen naam onderneemt, heb je meer vrijheid om je bedrijf op jouw manier te runnen. Je bent niet gebonden aan de richtlijnen en procedures van de franchisegever en kunt meer creativiteit en flexibiliteit in je bedrijfsvoering integreren. Dit kan leiden tot betere resultaten en een betere ervaring voor klanten.

4. Minder afhankelijkheid

Als je onder eigen naam onderneemt, ben je minder afhankelijk van de franchisegever. Dit betekent dat je meer controle hebt over je eigen bedrijf en dat je niet vastzit aan een bepaalde franchisegever als je je bedrijf wilt uitbreiden of veranderen. Dit kan je helpen om meer flexibiliteit te hebben en om meer mogelijkheden te hebben om je bedrijf te laten groeien.

5. Grotere betrokkenheid

Als je onder eigen naam onderneemt, ben je over het algemeen meer betrokken bij je bedrijf. Dit komt omdat je meer controle hebt over je bedrijfsvoering en omdat je je eigen merkidentiteit creëert. Hierdoor kun je meer passie en toewijding in je bedrijf stoppen en kun je beter inspelen op de behoeften van klanten.

Kortom, er zijn verschillende redenen waarom het onder eigen naam ondernemen beter kan zijn dan het gebruiken van de naam van de franchisegever. Het is belangrijk om hierbij op te merken dat dit niet voor alle ondernemers geldt en dat het afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur en situatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het gebruikmaken van een bestaand concept en merknaam juist voordelen biedt, zoals een bewezen businessmodel en naamsbekendheid. Het is dus belangrijk om goed te overwegen welke optie het beste bij jou en je bedrijf past en om hierover in gesprek te gaan met de franchisegever of andere relevante partijen.

Het Partner Programma biedt je meer vrijheid dan een franchiseconcept, terwijl je nog steeds kunt profiteren van de kennis en support van onze organisatie. Op deze manier kun je je eigen bedrijf onder jouw naam opzetten. Het is dus zeker de moeite waard om je te verdiepen in dit Partnerprogramma en te ontdekken of het iets voor jou is.

Wil je hier een keertje over sparren? Dan is Kevin de uitgewezen persoon om een Zoom-afspraak mee in te plannen!

 

Bekend van:

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!