Franchisen in marketing ; is dat iets voor mij?

Schuyffel 24 maart 2023 0 Comments

Als je op zoek bent naar een manier om je eigen bedrijf te starten, is het begrijpelijk dat je op zoek gaat naar verschillende opties en concepten. Eén van de opties is om franchisenemer te worden, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Zo bieden wij bijvoorbeeld ons Partner Programma aan. In deze blog leggen we het verschil uit tussen een franchiseconcept en ons Partner Programma en waarom ons programma uniek is.

Een franchiseconcept is een bewezen businessmodel dat wordt aangeboden door de franchisegever aan de franchisenemer. Het omvat vaak verschillende aspecten, zoals de huisstijl, de marketing, de producten en diensten, en de manier waarop het bedrijf gerund moet worden. De franchisenemer moet zich aan deze richtlijnen houden en kan vaak maar beperkt afwijken van het concept. In ruil hiervoor ontvangt de franchisenemer ondersteuning en begeleiding van de franchisegever, zoals trainingen, marketingmaterialen, en andere vormen van ondersteuning.

Ons Partner Programma is anders. Het biedt je de vrijheid om je eigen bedrijf op te zetten en te runnen, terwijl je wel profiteert van de support en kennis van onze organisatie. Dit betekent dat je bijvoorbeeld zelf kunt bepalen welk verdienmodel je wilt hanteren en welk servicelevel je wilt bieden. Daarnaast ben je vrij om een eigen naam te bedenken voor je bedrijf, waarmee je aan je naamsbekendheid kunt werken en je jezelf kunt onderscheiden van andere partners. Dit is een belangrijk verschil met franchiseconcepten, waarbij de franchisenemer vaak de naam en huisstijl van de franchisegever moet gebruiken.

Het Partner Programma is ontworpen om je te helpen bij het opzetten en runnen van je eigen bedrijf, terwijl je toch profiteert van de kennis en support van onze organisatie. Wij begrijpen namelijk dat elke partner uniek is en zijn eigen doelen en ambities heeft. Daarom bieden we je volledige support, vanaf het begin tot het moment waarop je je doelen hebt bereikt. Dit betekent dat we je helpen bij het opstellen van een businessplan, het vinden van klanten, en het optimaliseren van je bedrijfsvoering. We laten je niet los bij het aangaan van de overeenkomst, maar staan juist aan je zijde om je te helpen slagen.

Het belangrijkste verschil tussen een franchiseconcept en ons Partner Programma is de mate van vrijheid die je hebt om je eigen bedrijf te runnen en de ondersteuning die je ontvangt van onze organisatie. Het Partner Programma biedt je meer vrijheid dan een franchiseconcept, terwijl je nog steeds kunt profiteren van de kennis en support van onze organisatie. Op deze manier kun je je eigen bedrijf opzetten. Het is dus zeker de moeite waard om je te verdiepen in dit Partnerprogramma en te ontdekken of het iets voor jou is.

Wil je hier een keertje over sparren? Dan is Kevin de uitgewezen persoon om een Zoom-afspraak mee in te plannen!

 

Bekend van:

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!