Het vinden van eerste klanten: Kansen dichtbij huis

Schuyffel 30 mei 2023 0 Comments

Het starten als partner binnen een nieuw programma kan soms wat nerveusiteit met zich meebrengen. Een van de grootste uitdagingen waar partners vaak tegenaan lopen, is het vinden van hun eerste klanten. Het goede nieuws is dat de eerste klanten vaak dichterbij zijn dan ze denken.

In dit blogartikel willen we partners laten zien hoe ze kunnen beginnen met het aantrekken van klanten, waarbij we de focus leggen op het benutten van bestaande relaties en het identificeren van potentiële klanten uit hun netwerk.

1. Kijk naar je eigen netwerk

Het begint allemaal met het bekijken van je eigen netwerk. LinkedIn is een krachtig hulpmiddel dat je kunt gebruiken om te zien wie er mogelijk baat zouden hebben bij jouw applicatie. Kijk naar je connecties en bedenk welke personen of bedrijven kunnen profiteren van de waarde die je te bieden hebt.

Daarnaast is het de moeite waard om door je telefoonboek heen te gaan en na te denken over wie je kent in je persoonlijke en professionele leven. Deze mensen kunnen een belangrijke bron van potentiële klanten zijn.

2. Focus op bestaande relaties

Een andere waardevolle strategie is het richten op je bestaande relaties. Kijk naar de klanten die je al hebt en overweeg welke van hen mogelijk geïnteresseerd zouden zijn in het gebruik van jouw applicatie. Het vertrouwen is er al en ze kennen de waarde van jouw dienstverlening.

Benader deze klanten met een aanbod om het product een maand lang gratis te gebruiken. Na een paar weken kun je vervolgens contact met ze opnemen om te kijken of ze baat hebben gehad bij de applicatie en of je hen verder kunt helpen.

Geloof me, een groot deel van deze bestaande relaties zal de waarde van jouw applicatie en dienstverlening inzien en graag een pakket bij jou afnemen.

3. Demonstreer de toegevoegde waarde

Als je het lastig vindt om klanten te overtuigen, zorg er dan voor dat je de toegevoegde waarde van jouw applicatie goed kunt demonstreren. Organiseer bijvoorbeeld een online presentatie of bied een persoonlijke demonstratie aan, zodat potentiële klanten de werking en voordelen van de applicatie kunnen zien.

Laat hen de impact ervaren die het kan hebben op hun bedrijf en hoe het hun werkzaamheden kan vereenvoudigen of verbeteren. Door de waarde duidelijk te laten zien, vergroot je de kans dat klanten geïnteresseerd raken en een pakket willen afnemen.

Het vinden van de eerste klanten als partner kan een uitdaging lijken, maar met de juiste aanpak en focus op bestaande relaties en potentiële klanten in jouw netwerk, kun je al snel stappen zetten. Maak gebruik van LinkedIn en je telefoonboek om potentiële klanten te identificeren, bied je bestaande relaties een gratis proefperiode aan en demonstreer de toegevoegde waarde van jouw applicatie. Vertrouw op de kracht van je netwerk en de waarde die je te bieden hebt, en voor je het weet zul je merken dat klanten enthousiast worden en jouw pakket willen afnemen.

 

Al met al biedt het Partner Programma dus verschillende voordelen voor freelance marketeers die op zoek zijn naar een extra inkomstenflow en tegelijkertijd hun eigen merk willen versterken. Benieuwd geworden? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bekend van:

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!